Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. október 27. szerda, 01:42
Tiszta
Tiszta
3°C
Hő-érzet: 4°C
Pára: 100%
Szelek: 4 km/h WNW
Széllökések: 4 km/h
Napkelte: 07:23
Napnyugta: 17:38
Előjelzés 2021. október 28. csütörtök
nappal
Változó felhőzet
Változó felhőzet
15°C
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 7 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
1°C
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 7 km/h
 
Hírek

Új weboldal

A felső sorban találhatóak az alapvetően közérdekű, hivatalos dolgok.

Az alsó menüsor kategóriákat tartalmaz, mely a beküldött tartalmaknak megfelelően dinamikusan változik.

Egy egyszerű regisztrációt követően bárkinek lehetősége nyílik hogy:

 • híreket küldjön be
 • hirdetést adjon fel (kereskedelmi célú hirdetés feladásához érdeklődjön az adminisztrátornál a belső levelezőrendszeren keresztül)
 • szerepeljen a falu szaknévsorában
 • témát indítson a fórumban
 • hozzászóljon szinte bármihez
 • képet, videót, hanganyagot vagy más állományokat tegyen közzé
 • galéria létrehozàsa és képek feltöltése (egyeztetés utàn az adminisztràtor ad hozzà jogokat)

Az oldal támogatja a hírcsatornák használatát. Ezek segítségével az oldalon megjelenő bármilyen téma könnyedén nyomon követhető, használatához bármelyik ma használt böngésző megfelelő. A feliratkozáshoz elég a böngésző címsorának végén található RSS ikonra, vagy az oldal jobb felső sarkában lévő “Bejegyzések” illetve “Hozzászólások” feliratokra kattintani.

Az oldalon megjelenő cikkekről e-mail értesitőket is lehet kérni, regisztrációkor a megfelelő doboz kiválasztásával, vagy bejelentkezés után a felhasználók->feliratkozásai menüpont alatt.

A felmerülő kérdéseket alább lehet feltenni.

17 hozzászólás Új weboldal

 • admin

  Youtube videó beágyazáshoz használható a [youtube videó_azonosító_kód] shortcode.
  Pl. videó linkje: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xKZwUHFkOBA
  A videó kódja a youtube link végén található. (a példában: xKZwUHFkOBA)

 • admin

  A rendszerben telepítésere került egy “Add Linked Images to gallery” nevű bővítmény, mely a cikkekben elhelyezett külső képeket áttölti a szerverre.

 • admin

  Igen, az alsó fórum az eredeti, tulajdonképpen ugyanolyan postokból áll mint a hírek. A felső egy külön fórummotorra épül, és csak teszt jelleggel van ott. Idővel szeretném a mostani fórum helyett majd azt használni.
  Sajnos még nem találtam olyan fórumot wp-hez, ami minden előírásnak és feltételnek megfelelne. (pl. érvényes CSS/HTML kód)

 • admin

  A hibáról tudok, valahol a CSS kódban lesz, de még nem találtam meg. (A hiba Chrome alatt is jelentkezik.)
  Grafikus hátteret állítottam be a menüelemeknek, de a képet valamiért nem a gomb méretéhez, hanem valami máshoz méretezi.
  Kikapcsolom inkább, aztán ha majd ha sok időm lesz visszatérek rá.

 • meg 1 aprosag: a felso menusor forum gomb egy “masik” formura mutat mint az also menusor forum gomb.

 • hello, az oldal safari alatt es IOS eszkozokon nagyon csunyacska mert a gombok hattergrafikaja nyulott illetve az “Uj kommentek” dobozban kilognak a dobozbol a linkek.

  Udv,
  truCe

 • admin

  Az Iszkaszentgyörgy online weboldalon telepítésre került egy hírlevél modul, segítségével minden regisztrált felhasználó automatikusan értesítésre kerül az oldalon megjelenő hírekről.

  Jelenleg minden regisztrált felhasználó számára aktiválva lett ez a szolgáltatás. Amennyiben valaki erre nem tart igényt, úgy bejelentkezés után, az “Adatlap->Feliratkozásai” menüpontban tudja tiltani (vagy engedélyezni).

  Az új regisztrálók a regisztrációs űrlap alján található doboz bejelölésével is aktiválhatják.

 • admin

  A legkorábbi hely székesfehérvár, de ahogy néztem, a magyarországi oldalak közül (pl. köpönyeg), is csak régiók szerint sorolja be a városokat (azaz iszka=közép-magyarország).
  Az e-mail értesítőn már dolgozom, de időtől és egyéb paraméterektől függően ez eltarthat még egy darabig. (1-2 hét)
  Jelenleg nekem se tiszta, hogy ezt hogy valósítsam meg, de a legvalószínűbb, hogy aki kéri, az mindig kap egy e-mail-t 1 órával a cikk megjelenése után. (azért 1 óra, mert kb ennyi idő alatt van hogy 2-3x szerkesztek még rajta). Az opciót meg valszeg belegyógyítom valahogy a profilba.

  Egyébként nekem RSS-sel semmi bajom, lévén minden böngésző és levelezőprogram támogatja, és akár még keresési eredményekre vagy hozzászólásokra is fel lehet iratkozni, mindenki saját maga választhatja ki mire. Én az összes hírportált RSS-en keresztül követem, és a honlapon megjelenő másik három weboldal hírei is ezen keresztül jönnek.
  Az már sztem nem az RSS hibája, hanem az e-mail szolgáltatók hiányossága, hogy mondjuk Gmail fiókommal nem tudok feliratkozni RSS csatornákra…

 • ata

  Ez gyors volt. “Józsi” bácsi privát műszere nem érdekes. Azt gondoltam, hogy a falunak van egy mérőpontja (pl mert az omsz idetelepített egyett) és hogy onnan kapjuk. Ez megdöbbent, hogy nincs se magyar se EU adat. Egyéb iránt azért érdekel ez a dolog, mert feltűnt, hogy hiába változnak “nálam” a helyi légnyomás viszonyok, a honlap fixen közli a 102-t (ami 1020). Ez már volt az elmúlt napokban sokkal feljebb (ma reggel 1040) és sokkal lejjebb is, de az uSA adat nem változott. Szóval ezért érdeklődtem utána, mert a kiírt adat a helyi viszonyokat nem követte. Egyébként kizártnak tartom, hogy az USA adat kifejezetten Iszkára lenne pontosítva. Egyszerűen nem tudom elképzelni. Most már tudom miért nem pontos.
  Az Rss-t én sem tartom jónak, szeintem soha nem is terjedt el rendesen, viszont az emailban kérhető hírlevelet (összefoglalót) támogatnám, és remélem mielőbb megvalósul. Talán ez már csak rajtad múlik. Meg aki majd beszerkeszti.

 • admin

  Az időjárási adatok megjelenítése a wp-Forecast modullal történik az AccuWeather szolgáltatótól kapott adatokból. (http://www.accuweather.com – USA)

  A magyarországi időjárás-oldalak többnyire csak egy képet engednek linkelni amin pár alapvető adat van. (persze lehet csak én nem találtam meg amit kéne)
  Meteorológiai dolgokban nem vagyok szakértő, nagyon nem is mélyedtem el benne.

  Tudtommal van iszkán valaki akinél van valami mérőállomás, pontosan nem tudom ki az, valamelyik időjárás oldalon láttam.

  Az e-mail-es értesítés valóban nincs az oldalon, azonban van helyette hírcsatorna.
  Tekintettel arra, hogy az RSS lassan már kimegy a divatból és az emberek nagy része még most sem tudja mi az, már én is nekiálltam keresni egy jobbfajta e-mail-es értesítő bővítményt.

 • ata

  Kérdésem és javaslatom is lenne.
  A kérdés, hogy a honlapon található időjárási adatok milyen állomásról érkeznek. Pontosabban hol van ez a műszer, megtekinthető-e? Konkrétan a légnyomási adatok érdekelnének. [Megj.: ha légnyomás 1 mbar (és nem mb mint a honlapon)= 1hPa. Ebben az esetben az időjárási fülön jelenleg látható 102 mb (102mbar) helytelen szám, mert valójában 1020 mbar kell hogy legyen. Úgy gondolom, elmaradt egy nulla]

  Kivitelezhető e, hogy a honlapon regisztrált tagok a faluban történő/történt események összegzéséről emailben gondolat ébresztő hírlevelet kapjanak? Magam részéről a honlap rendszeres időközönkénti látogatására nincs időm és a falu kedvenc hirdetési újságját (f.m hírlap) sem járatom, és így már párszor előfordult hogy érdekes falubeli kultúr eseményekről maradtam le. Úgy képzelném el, hogy pl napi/heti rendszerességgel egy összefoglaló érkezne a közeljövő programjairól (és azokról előzetesen néhány mondat, a többi rész a linkre kattintás után olvasható). De kibővíthető ez a múltbeli események tudósítására, jogszabályi változásra, de akár arra is hogy a fórumban új bejegyzés született. Ilyen terjesztés mellett talán azok is hozzájuthatnak infókhoz akiknek nincs idejük egy napilap végigolvasására vagy a honlap böngészésére. Ha már lett volna ilyen rendszer, akkor biztosan nem csak bennfentesek hallgathatták volna meg Iszkaszentgyörgy történetét, hogy csak egy példát említsek. 🙁

 • admin

  A weboldal felületén apró változtatás történt.
  A faluval kapcsolatos hírek és dobozok a bal oldalra kerültek. jobb oldalon csak az időjárás maradt.
  Alá került Székesfehérvár, Csór és a Fejér Megyei Hírlap legfrissebb hírei.

 • admin

  A napokban a weboldal alapját képező rendszer és a felület is a legújabb verzióra lett frissítve. Apróbb problémák léptek fel, a hiba keresése pár napig eltarthat, ezalatt időnként az oldal pár percekre leállhat.

 • admin

  Minden regisztrált felhasználó számára újból engedélyezett az oldalra való bejegyzések írása.

 • admin

  A menü betűit direkt vettem kisebbre, de ha zavaró akkor megnagyobbítom.
  Jelenleg visszavettem a jogosultságokat, mert egy kicsit “túlzottan” belátni az oldal hátuljába, ami adatvédelmi kérdéseket vet fel. Ezt hamarosan megbeszélem az illetékesekkel, és remélem utána már minden rendeben működni fog.
  A hirdetést meg betettem az álláshirdetések közé.

 • gergo

  jol strukturalt oldal, mindossze egy megjegyzes: a felso menu betumerete es tipusa nincs osszhangban az oldalso menu/boxrendszer es a cikkek betumeretevel es tipusaval

  Forum: hirdetest adnek fel, valahogy nem jutottam dulore a rendszerrel

 • admin

  A régi hírlapok és hírlevelek elérhetőek az archívum menüpont alatt.

Leave a Reply