Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. október 17. vasárnap, 14:33
napos
napos
11°C
Hő-érzet: 15°C
Pára: 57%
Szelek: 4 km/h NNW
Széllökések: 7 km/h
Napkelte: 07:08
Napnyugta: 17:56
Előjelzés 2021. október 18. hétfő
nappal
Részben napos
Részben napos
14°C
Szelek: 7 km/h NW
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Változó felhőzet
Változó felhőzet
2°C
Szelek: 0 km/h W
Széllökések: 4 km/h
 

Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola

Elérhetőség:

Cím: 8043 Iszkaszentgyörgy, Kastély 8.

Igazgató: Koncz Gábor
Telefon: (22) 596-191
Email: igazgatoiszkaiskola@gmail.com

Az Általános Iskola honlapja elérhető a http://iszkaiskola.hu címen.

 

Az iskola a műemlék kastélyépületben működik. Közúti forgalomtól elzárt biztonságos, egészséges levegőjű, ideális erdei környezetben. Busszal érkezők számára a megközelítése mindössze 1 perc.

A földszinti részen az alsó tagozatos évfolyamok számára négy tanterem, két kisebb terem kiscsoportos foglalkozások tartására, valamint melegítőkonyhával ellátott étkező található.

Az emeleti részben a felső tagozatos tanulók tantermei, a számítástechnika terem, az igazgatói iroda, a tanári szoba, a gazdasági iroda, valamint a galériából kialakított zsibongó található. Erről a szintről is és az udvarról is megközelíthető a “Vörös terem”, mely díszteremként is használható, képzőművészeti kiállítások, bemutatók, és versenyek rendezésére is alkalmas.

A manzárd emeletén kialakított oktatótermek szakkörök, fakultációs foglalkozások, zeneórák, logopédiai foglalkozások helyszínei. Itt található az iskolai és nevelői könyvtár. Könyvtárunk videótárral is rendelkezik.

A tornatermünk a Művelődési Ház szárnyon található, amely méltó körülményeket biztosít a hagyományos iskolai ünnepélyek, műsoros estek, bálok megtartására, rendezésére. Az osztályonkénti heti öt testnevelés óra megtartásához a kis tornatermet is igénybe vesszük. A néptánc órákat a néptánc teremben és a kis tornateremben tartjuk. Az iskolaudvaron festői környezetben bitumenes kézilabdapálya épült, kosárlabda, és streetball palánkokat is felszereltünk.

Osztálylétszámaink ideálisak, átlagosan 14-25 tanuló tanul egy osztályban. A délutáni felkészülésre 4 alsós napközis csoportot és 2 felsős tanulószobát működtetünk. Közel 30 diákunk más településről jár iskolánkba pl. Moháról, Isztimérről, Székesfehérvárról, Sárkeresztesről.

Tantervünk kiemelt fejlesztési területei: Matematikai logika, szövegértő- szövegalkotó képesség fejlesztése, idegennyelvi kompetenciák fejlesztése.

Az oktatott élő idegen nyelv az angol. Intézményünkben fejlesztő pedagógus és logopédus segíti a nehézségekkel küzdő kisdiákok haladását. Az oktatást számos szakkör és tehetséggondozó foglalkozás segíti.

Az iskola a tanulók sokoldalú fejlesztése érdekében együttműködik művészeti alapiskolákkal. A székesfehérvári Csitáry Emil Művészeti Alapiskola oktatója szintetizátort, a székesfehérvári Kodály Zoltán Művészeti Alapiskola néptáncot oktat több csoportban az intézményben.

 

Az “Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért” Alapítvány 2007-ben azzal a céllal jött létre a településen, hogy az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola Pedagógiai programjában és éves munkatervében szereplő feladatokat támogassa, elősegítse megvalósulásukat

Kiemelt szerepe van az iskolai rendezvények, kulturális programok megvalósításában, ezek anyagi támogatásában, és a szervezés lebonyolításában. Az alapítvány hozzájárul foglalkoztató és sporteszközök beszerzéséhez, a kiemelkedően tehetséges tanulók munkájának jutalmazásához, figyelmet szentel a szociálisan rászoruló tanulók segítésére.

Az alapítvány programjait és működését nagyban segítik a pályázati források, illetve a szülői, települési támogatások, felajánlások és az SZJA 1 %.

Alapítvány adószáma: 18501025-1-07

Számlaszám: Magnet Bank 16200247-10002955

Horváth Zsuzsa – alapítványi kuratórium elnöke