Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2020. április 9. csütörtök, 10:34
napos
napos
15°C
Hő-érzet: 20°C
Pára: 41%
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 7 km/h
Napkelte: 06:09
Napnyugta: 19:28
Előjelzés 2020. április 10. péntek
nappal
Részben napos
Részben napos
21°C
Szelek: 11 km/h NNW
Széllökések: 18 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
3°C
Szelek: 4 km/h NNE
Széllökések: 11 km/h
 

Általános Iskola

Iskola elérhetősége:

Cím: 8043 Iszkaszentgyörgy, Kastély 8.

Igazgató: Szonn Ibolya Mária
Telefon: (22) 596-191
Email: aiszka@freemail.hu

Az Általános Iskola honlapja elérhető a http://iszkaiskola.hu címen.
Az Általános Iskola

Az iskola a műemlék kastélyépületben működik. Közúti forgalomtól elzárt biztonságos, egészséges levegőjű, ideális erdei környezetben. Busszal érkezők számára a megközelítése mindössze 1 perc.

iskola1

A földszinti részen az alsó tagozatos évfolyamok számára négy tanterem és két napközis foglalkoztató, valamint melegítőkonyhával ellátott étkező és Büfé található.

iskola2

Az emeleti részben a felső tagozatosok tantermei, a számítástechnika terem, az igazgatói iroda és tanári szoba, valamint a galériából kialakított zsibongó található. Erről a szintről is és az udvarról is megközelíthető a “Vörös terem”, mely díszteremként is használható,képzőművészeti kiállítások, bemutatók, és versenyek rendezésére is alkalmas.

iskola3

A manzárd emeletén kialakított oktatótermek szakkörök, fakultációs foglalkozások, zeneórák, logopédiai foglalkozások helyszínei, valamint a technika tanítására műhelyterem. Itt található a több mint 7000 könyvtári egységet magában foglaló iskolai és nevelői könyvtár. Könyvtárunk videótárral is rendelkezik.

A tornateremünk a Művelődési Ház szárnyon található, amely méltó körülményeket biztosít a hagyományos iskolai ünnepélyek, műsoros estek, bálok megtartására, rendezésére. Az iskolaudvaron festői környezetben bitumenes kézilabdapálya épült, kosárlabda, és streetball palánkokat is felszereltünk.

iskola4

Osztálylétszámaink ideálisak, átlagosan 15-20 tanuló tanul egy osztályban. A délutáni felkészülésre 2 alsós és egy felsős napközis csoportot működtetünk. Közel 30 diákunk más településről jár iskolánkba. Moháról, Isztimérről, Székesfehérvárról, Sárkeresztesről, Guttamásiból, Csórról.

Pedagógusaink kiemelt feladatként vállalták, hogy a 2006/2007-es tanévben olyan szakmai, metodikai továbbképzéseken vesznek részt, amellyel megújítják pedagógiai módszertani kultúrájukat, és ezzel együtt elkötelezték magukat a kompetencia alapú oktatás mellett. Ehhez 18 millió forintos támogatást nyertünk el az Oktatási Minisztérium támogatásával Európai Uniós pályázatból.

Tantervünk kiemelt fejlesztési területei: Matematikai logika, szövegértő- szövegalkotó képesség fejlesztése, idegennyelvi kompetenciák fejlesztése. Az oktatott élő idegen nyelv az angol, melyet tanulóink emelt óraszámban tanulhatnak. Intézményünkben fejlesztő pedagógus és logopédus segíti a nehézségekkel küzdő kisdiákok haladását. 5-6. osztályban tánc és drámát, honismeretet, 7-8 osztályokban etikát és médiaismeretet is tanítunk. Az oktatást számos szakkör és tehetséggondozó foglalkozás segíti.

Szakkörök: matematika, kémia, számítástechnika, infokommunikáció, környezetvédelmi, honismereti, énekkar, grafika, francia.

Diáksport foglalkozások: labdarúgás, kézilabda, asztalitenisz, tollaslabda, sakk, karate

Az iskola a tanulók sokoldalú fejlesztése érdekében együttműködik művészeti alapiskolákkal. A székesfehérvári Csitáry Emil Művészeti Alapiskola oktatói hangszeres zenét (zongora, furulya, szintetizátor, dob), népdaléneklést és szolfézst, valamint az abai székhelyű Sárvíz Művészeti Alapiskola néptáncot oktat két csoportban, az intézményben. Az iskola tanárai, tanítói minden tehetséges tanulónak lehetőséget biztosítanak a felmenő rendszerű sport és tanulmányi versenyeken való részvételre.

Az iskola elérhetőségeit megtalálja a menüben a “Kapcsolatfelvétel” menüpont alatt.

Elsősök leszünk! - Ismerkedés az iskolával, a tanító nénivel (PPT)


Alapítvány a jövőért, az iskoláért

A Fejér Megyei Bíróság 913-as sorszám alatt nyilvántartásba vette a Kis Károly, az intézmény nyugalmazott igazgatója által létesített iskolai alapítványt.

“Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért” Alapítvány közhasznú, céljai közt az alábbiak szerepelnek:

  • a Moha, Iszkaszentgyörgy és Bakonykúti társulásában fenntartott iskola működésének támogatása,
  • az iskola kistérségi szerepének kivívása, annak növelése,
  • a diákok javára foglalkoztató eszközök, könyvek beszerzésének támogatása,
  • a pedagógusok továbbképzésének támogatása,
  • iskolai kulturális programok, rendezvények támogatása,
  • az arra érdemes kiemelkedően tehetséges, illetve szociálisan rászoruló – tanulók anyagi támogatása,
  • a pedagógusok és a tanulók eredményes munkájának jutalmazása,
  • az iskolába jutás közlekedési eszközökkel történő segítése.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai: Nesztler Krisztina (Moha), Cseh Ildikó, Szántóné Bányai Szilvia, Kovács Árpád, a kuratórium elnöke B. Kiss László.

Az alapítvány alapítótőkéje 100 ezer forint, az alapítvány bankszámláját a Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet Iszkaszentgyörgyi Kirendeltsége vezeti.

“Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért” Alapítvány számlaszáma: 57800301-10005020

Az iskola diákjai nevében arra kérünk mindenkit, hogy – a lehetőségeikhez mérten – adományaikkal támogassák a három falu intézményét!

A kuratórium nevében B. Kiss László (20-548-72-91)