Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. július 29. csütörtök, 11:33
napos
napos
25°C
Hő-érzet: 26°C
Pára: 51%
Szelek: 14 km/h NW
Széllökések: 25 km/h
Napkelte: 05:22
Napnyugta: 20:24
Előjelzés 2021. július 30. péntek
nappal
napos
napos
32°C
Szelek: 7 km/h S
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Részben felhős, vihar, villámlás
Részben felhős, vihar, villámlás
18°C
Szelek: 4 km/h W
Széllökések: 11 km/h
 
Hírek

Komposztálási projekt

Tisztelt Iszkaszentgyörgyi Lakosok!

Az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület (ITKE), a Gaja Környezetvédő Egyesület partnereként, lehetőséget biztosít a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával, komposztálás mintaprojektben való részvételre.
A program során 70 x 2 darab komposztáló keret kiosztására van lehetőségünk. A jelentkező családokkal együttműködési szerződést kötünk, melyben a jelentkező vállalja, hogy megpróbál szakszerűen komposztálni a program teljes ideje alatt, ami 5 év. Részt vesz a helyben tartandó képzéseken és megosztja tapasztalatait a programban résztvevőkkel. Továbbá lehetőséget biztosít, hogy a Gaja illetve az ITKE egyesületek komposztmesterei alkalmanként megtekintsék a komposztálási tevékenységét. Az egyesületek közösen vállalják, hogy a komposztáláshoz szükséges feltételeket biztosítja a jelentkezők számára: komposztkereteket adnak, képzést, kiadványt, oktatófilmet, weboldalt, egyéni szakmai tanácsadást nyújtanak. A település részére ágaprító gépek is rendelkezésre állnak, melyek kölcsönzési feltételeit a későbbiekben ismertetjük (még kidolgozás alatt áll).
A komposztkeretek várhatóan szeptemberben közepén érkeznek, erről a jelentkezőket pontosan értesítjük. Az elszállításra két napot jelölünk meg.
Az iszkaszentgyörgyi lakosok jelentkezési feltételei a következők:
– Személyes jelentkezés a Nyárvégi Mulatságon, az ITKE sátorban, a jelentkezési lap kitöltésével. Vendégünk a Gaja Környezetvédő Egyesület. Képviselői további hasznos információkat adnak az érdeklődők számára.
– A jelentkezési lap pdf vagy word doc formátumban letölthető az alábbi linken: http://www.itke.hu/index.php?dokumentumok , melyet az e-Magyarország pontban lehet leadni, Horváth Zsuzsának vagy Szántóné Bányai Szilviának, vagy e-mailben továbbítható az itkemail@gmail.com címre.
– A jelentkezések sorrendje lesz a mérvadó, bízva az érdeklődések nagy számában.

További kérdéseire szívesen válaszol Szántóné Bányai Szilvia egyesületi titkár
a 20/669 46 65 telefonszámon.

Köszönöm az együttműködésüket!
Nagy Andrea
ITKE elnök

Leave a Reply