Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. július 28. szerda, 06:29
napos
napos
22°C
Hő-érzet: 21°C
Pára: 69%
Szelek: 7 km/h S
Széllökések: 11 km/h
Napkelte: 05:21
Napnyugta: 20:25
Előjelzés 2021. július 29. csütörtök
nappal
Részben napos
Részben napos
31°C
Szelek: 7 km/h NNE
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
18°C
Szelek: 4 km/h ENE
Széllökések: 11 km/h
 
Hírek

Székesfehérvári járás, Iszkaszentgyörgyön maradó polgármesteri hivatal

Az önkormányzati rendszer átalakítása nem hagyja érintetlenül Iszkaszentgyörgyöt sem.

Jelenlegi információink szerint 2013. január 1-től településünk a székesfehérvári járáshoz fog tartozni. A körjegyzőség megszűnik, pontosabban átalakul, valószínűleg Bakonykútival közös hivatallá. Hogy az Iszkaszentgyörgyi székhelyű közös hivatalt csak Iszkaszentgyörgy és Bakonykúti testületei hozzák létre, vagy netán Csór is, az ma még kérdéses.

Ezzel kapcsolatosan jeleztem Csete Krisztián polgármester úrnak, hogy amennyiben a csóri képviselőtestület Iszkaszentgyörgyben gondolkodik, úgy mi készek vagyunk a tárgyalásokra. Amennyiben a 3 település összefogna, úgy egy 4000 fős lakosságú közös hivatal jöhetne létre Iszkaszentgyörgyön. Az, hogy a közös hivatalban milyen ügyeket lehet majd intézni, és mi kerül át a járási székhelyre, az ma még nem teljesen világos, de ami biztos, hogy az intézményhálózat marad a településen, abban nem lesz változás. Továbbra is az Önkormányzat lesz a fenntartója a 3 csoportos óvodának, és ugyan az általános iskola esetében az egész országban a fenntartó a Magyar Állam lesz, maga az iskola marad továbbra is 1-8. osztályos és marad a kastélyban.

Az elmúlt héten a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatójával folytatott tárgyalások eredményeként világossá vált, hogy az Önkormányzatnak a kastélyra vonatkozó ingyenes használati jogát az iskolai fenntartóváltás semmiben sem korlátozza. Így az Önkormányzat a továbbiakban is mindent el fog követni, hogy minél komfortosabb körülmények között tanulhassanak az iszkaszentgyörgyi diákok. Ebben lehetne nagy segítségünkre az a KEOP-os pályázati támogatás, amiről még mindig nem döntöttek az illetékesek, holott már 2011. június 17-én benyújtottuk.

A kedvező pályázói döntésre várva, tisztelettel üdvözlöm községünk minden lakóját!

Gáll Attila polgármester

Leave a Reply