Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. október 17. vasárnap, 02:00
Tiszta
Tiszta
3°C
Hő-érzet: 3°C
Pára: 100%
Szelek: 4 km/h W
Széllökések: 4 km/h
Napkelte: 07:08
Napnyugta: 17:56
Előjelzés 2021. október 18. hétfő
nappal
Részben napos
Részben napos
14°C
Szelek: 7 km/h NW
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Változó felhőzet
Változó felhőzet
3°C
Szelek: 4 km/h NW
Széllökések: 7 km/h
 
Hírek

Programajánló február-március

IKSZT állandó programjai

TANULÓSAROK

A tanulósarok lehetőséget biztosít a gyerekek és a fiatalok számára, hogy az iskolán túli időben békés környezetben játszva tanuljanak. Ehhez segítségül szolgálnak a tanulósarokban elhelyezett feladatlapok, könyvek, egyéb segédanyagok, illetve bátran lehet segítséget kérni az IKSZT munkatársaitól is.

 HÁZICÉRNA MŰHELY

A helyi foltvarró csoport minden szombaton 15 órától tartja összejöveteleit az IKSZT-ben. A csoport szívesen látja az új tagokat is az összejöveteleiken.

 KÉZMŰVES SZAKKÖR

Minden pénteken 16 órától kézműves szakkört tartunk az IKSZT-ben. Februárban a kötés és horgolás technikáját sajátíthatják el az érdeklődők.  Fonalet, tűt mindenki hozzon magával, előzetes tudás nem szükséges. Várjuk olyan lakosok jelentkezését is, akik szívesen tanítanának kézműves technikákat az érdeklődőknek. Márciustól csuhézás, szövés, és egyéb érdekes foglalkozásokkal készülünk.

 IKSZT február –március havi programjai

Február 17.

RENDHAGYÓ NÉPRAJZÓRA

14:00

Rendhagyó interaktív néprajzórára hívunk minden kedves gyereket és felnőttet. A téma természetesen a farsang és a hozzá kapcsolódó szokások. A játékokkal, tánccal fűszerezett órát Gula Miklós tartja.

 Február 18.

„MIÉNK ITT A TÉR” – koncert

18:30

Zenei koncert, ahol helyi tehetséges zenész fiatalok mutatkoznak be a nagyközönség előtt. A koncert jó lehetőség arra egyrészt, hogy elindulhassanak a helyi fiatalok, másrészt pedig, hogy a helyi lakosok is meghallhassák, milyen tehetséges emberek laknak a környezetükbe.

Belépő: 300 Ft

Február 19.

ISZKASZENTGYÖRGYI CIVILEK NAPJA

14:00-17:00

A délután folyamán játszani hívunk családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Az IKSZT épületében különböző játékos feladatok megoldása során ismerkedhetnek meg a helyiek a civil szervezeteink tevékenységeivel, tagjaival, és tölthetnek el közösen az egyesületekkel egy vidám, szórakoztató délutánt.

Február 29.

LAKOSSÁGI E-BEVALLÁS

16:30-17:30

2012. február 8-án 16 órától az IKSZT-ben lakossági elektronikus adóbevallás ügyfélfogadás lesz. Várjuk mindazokat, akiknek gondot okoz a személyi jövedelemadó bevallásának elkészítése, vagy csupán kérdésük merült fel a bevallással kapcsolatban. Az ügyfélfogadási időben könyvelő nyújt segítséget a bevalláshoz, és egyben elektronikusan be is küldi azt.

Ez a szolgáltatásunk májusig havonta egyszer elérhető lesz az IKSZT-ben. Az aktuális időpontokról a honlapon adunk tájékoztatást.

A szolgáltatás térítési díja 1.000 Ft/fő

Március 5-11.

NŐK HETE

Ez a hét a nőké: róluk és nekik szóló ismeretterjesztő, közérdekű, művészeti programokat, kiállítást kínálunk a szépség és az egészség jegyében.

A részletes programot figyeljék a honlapon, illetve a faliújságokon.

 Március 10.

TESTVÉRTELEPÜLÉSEINK

15:00

Iszkaszentgyörgynek 5 külföldi településsel van élő kapcsolata. A program célja az, hogy interaktív módon minden iszkaszentgyörgyi lakos megismerhesse ezeknek a településeknek a szokásait, nemzeti ételeit, bepillantást nyerjenek a tájba, az ott élő emberek életébe.  A délután folyamán lesz filmvetítés, ételkóstoló, játékos ismerkedés a testvértelepüléseink nyelveivel.

Belépő: 300 Ft

 Március 14.

NÉPI JÁTSZÓHÁZ

15:00

A kézműves foglalkozáson Kövecsesné Zóka Erzsébet vezetésével az érdeklődők nemzeti színű karkötőt szőhetnek különböző szövő technikákkal.

Belépő: 200 Ft

 Március 14.

A KÖLTÉSZET ÜNNEPE

18:00

Irodalmi estre hívunk mindenkit, ahol nemzeti ünnepünk kapcsán beszélgethetünk a költészetről a magyar költészet gyöngyszemeit segítségül hívva. A programot megzenésített versek színesítik élő előadásban.

Belépő: 300 Ft

 Március 17.

FOGJ EGY SÉTAPÁLCÁT!

A település adottságait és a tavaszi természet szépségét kihasználva egynapos gyalogtúrát szervezünk, ahol lesz piknikezés, szalonnasütés, közös játék. A túrába bekapcsolódik a helyi természetvédő egyesület is, így környezetvédelmi ismeretanyaggal is gazdagodhatnak a résztvevők. A túrazsák és az elemózsia ne maradjon otthon!

Indulás az IKSZT udvarából délelőtt 10 órakor.

 Március 21.

LAKOSSÁGI E-BEVALLÁS

17:00-18:00

Várjuk mindazokat, akiknek gondot okoz a személyi jövedelemadó bevallásának elkészítése, vagy csupán kérdésük merült fel a bevallással kapcsolatban. Az ügyfélfogadási időben könyvelő nyújt segítséget a bevalláshoz, és egyben elektronikusan be is küldi azt.

Ez a szolgáltatásunk májusig havonta egyszer elérhető lesz az IKSZT-ben. Az aktuális időpontokról a honlapon adunk tájékoztatást.

A szolgáltatás térítési díja 1.000 Ft/fő

 Március 24.

ÁLLÁSBÖRZE

14:00-17:00

Az állásbörzére várunk mindenkit, aki munkát keres, szeretne tájékozódni a környék munkalehetőségeiről. Az alkalomra meghívjuk a megyei munkaügyi központ képviselőjét, valamint a kistérségi családsegítő szolgálat is jelen lesz. Ezen kívül az önkéntességről is tájékoztatást nyújtunk, valamint fiatal pályakezdőknek is szolgáltatunk információkat az őket körülvevő lehetőségekről.

 

IKSZT – Rákóczi F. u. 2.

(Bejárat a posta mögötti udvarban)

Leave a Reply