Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. október 27. szerda, 02:10
Tiszta
Tiszta
3°C
Hő-érzet: 4°C
Pára: 100%
Szelek: 4 km/h WNW
Széllökések: 4 km/h
Napkelte: 07:23
Napnyugta: 17:38
Előjelzés 2021. október 28. csütörtök
nappal
Változó felhőzet
Változó felhőzet
15°C
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 7 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
1°C
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 7 km/h
 
Hírek

Pályázati sikerek

Tisztelt Iszkaszentgyörgyiek!

Egy különlegesen jó hírt kaptunk karácsonyra, sőt ma már mondhatom, hogy kettőt is, hiszen tegnap tájékoztatott bennünket Törő Gábor országgyűlési képviselő, hogy közel 75 millió Ft-ot nyertünk a közintézményeink épületenergetikai korszerűsítésére.

Ami a hét eleji jó hír, az az, hogy Iszkaszentgyörgy megnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díj 2017. pályázatot és így Magyarországot Iszkaszentgyörgy képviseli a jövő évi európai versenyen.

A díj kétévente kerül kiosztásra és olyan korábbi győztesei vannak, mint például a zalai csodafaluként emlegetett Nagypáli vagy az adóparadicsomként emlegetett zempléni Komlóska vagy éppenséggel a milliárdos idegenforgalmi adóbevétellel rendelkező Tihany.

A Belügyminisztérium által kiírt verseny zsűrije csupa elismert szakember, akiket részben a Belügyminisztérium, részben a Miniszterelnökség és részben szakmai szervezetek delegáltak. A zsűri tagja például és itt volt az iszkaszentgyörgyi bejáráson az Antal-kormány területfejlesztési minisztere, Keresztes Sándor úr.

Idén a verseny mottója, az „Átfogóan gondolkodni” azt takarta, hogy hogyan lehet egy településen szisztematikusan fejleszteni, építkezni, miközben folyamatosan változó környezethez kell igazodni.

Iszkaszentgyörgy pályázatában bemutattuk azt, hogy 2006-ban, támaszkodva a korábbi munkákra, a Benedek Imre polgármester úr alatt elvégzett beruházásokra (szennyvízberuházás, bányaelkerülő út, sportpályafejlesztés, egészségház építése, stb), el tudtunk indulni egy olyan úton, amelyen a település helyi identitását erősítő beruházások és humán programok kerültek a fókuszba. Ezeket a célokat a különböző változások közepette (például 2013-ban az Állam lett az általános iskola fenntartója, stb) is követtük, néha módosítva, de az eredeti célt el nem tévesztve.

A pályázatban hangsúlyosan szerepelt az óvoda folyamatos korszerűsítése, az általános iskolai programjaink, a kastély és az IKSZT művelődési kínálata, az erőteljes testvértelepülési kapcsolataink. Bemutattuk azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a Képviselőtestület folyamatosan végez a lokálpatriotizmus erősítése érdekében, hogy Iszkaszentgyörgy a Székesfehérvár környéki települések között a legvonzóbb település legyen, egyrészt megtartva a mostani lakóit és a fiatalokat, másrészt ide vonzva azokat a jószándékú embereket, akik Székesfehérvár környékén kívánnak letelepedni és szorgos munkával boldogulni.

Bővebben: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/onkormanyzati-allamtitkarsag/hirek/a-nyertes-iszkaszentgyorgy

A pályázat sikerét köszönöm minden szentgyörgyi lakónak, hiszen Nélkületek ezt a díjat nem tudtuk volna megnyerni!

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok minden iszkaszentgyörgyinek!

Gáll Attila polgármester

Leave a Reply