Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2020. október 30. péntek, 00:13
Felhős
Felhős
8°C
Hő-érzet: 5°C
Pára: 86%
Szelek: 11 km/h WNW
Széllökések: 18 km/h
Napkelte: 06:26
Napnyugta: 16:35
Előjelzés 2020. október 30. péntek
nappal
Záporok
Záporok
11°C
Szelek: 7 km/h WSW
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Záporok
Záporok
9°C
Szelek: 11 km/h WNW
Széllökések: 14 km/h
 
Hírek

Országos Jótékonysági Kerékpáros Túra

Augusztus 1-én útjára indult Iszkaszentgyörgyről az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Ifjúsági csoportja által szervezett Országos Jótékonysági Kerékpáros Túra.

A civil kezdeményezés célja egyrészt, hogy felhívja az ország lakosságának a figyelmét a civil összefogásra, másrészt pedig a túrán részt vevők önkéntes munkával próbálnak segíteni az árvíz sújtotta területeken élő rászoruló embereknek. Fiatalokból álló kerékpáros csapat 5 községet keres fel, hogy ott egynapi önkéntes munkával javítson az ott élők helyzetén.

Ezt a kezdeményezést és egyben sporteseményt támogatja Czene Attila Sportért Felelős Államtitkár, Olimpiai bajnok úszó is, és vállalta a Túra tiszteletbeli védnöki posztját.

A túra első állomása Bakonybél volt, ahol már levonult ugyan az ár, de a nyomai még mindig láthatók a községben. A településen a kerékpáros csapat a Szent Mauriciusz Bencés Monostor körüli munkákban segédkezett, uszadékfákat és az áradáskor belehordott egyéb, oda nem illő tárgyakat szedték ki a Gerence-patakból, valamint a monostor téli tűzifájának a hordásában segédkeztek.

Augusztus 3-án tovább indult a lelkes csapat hogy Keszthely, Kaposvár, Mohács, Kiskunhalas, Orosháza, Füzesgyarmat, Tiszacsege érintésével augusztus 10-én megérkezzenek Felsőzsolcára, és az ott leginkább érintett településeken segítsenek munkájukkal. Augusztus 11-én Felsőzsolcán, augusztus 12-én Sajóecsegen, augusztus 13-án Boldván és augusztus 14-én Edelényben dolgoznak majd fiataljaink.

A túráról augusztus 17-én érkeznek haza az önkéntes fiatalok. Fogadásukra várunk minden iszkaszentgyörgyi lakost, aki egyetért a fiatalok által kitűzött céllal: összefogással, tenni akarással bármit el lehet érni.

Bővebb információ megtalálható a Túra hivatalos honlapján: www.orszagos.eliveport.com

Leave a Reply