Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. október 25. hétfő, 00:15
Tiszta
Tiszta
3°C
Hő-érzet: 4°C
Pára: 83%
Szelek: 4 km/h SE
Széllökések: 4 km/h
Napkelte: 07:18
Napnyugta: 17:43
Előjelzés 2021. október 25. hétfő
nappal
Részben napos
Részben napos
14°C
Szelek: 11 km/h SE
Széllökések: 18 km/h
éjszaka
Részben felhős
Részben felhős
1°C
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
 
Hírek

Elbúcsúztattuk a nyarat

Augusztus 27-én főzőversennyel és közösségi programokkal búcsúztunk a Nyár Végi Mulatságokon a nyártól.

A nagy meleg sem riasztotta vissza a baráti társaságokat, hogy megmérettessék magukat a pörköltfőző versenyen. A 11 csapat délelőtt 10 órakor nekikezdett az idei év legjobb pörköltjének elkészítéséhez. Délután 1 óra felé már készíthette is a szakavatott zsűri az ízlelőbimbóit, elkészültek az első pörköltek. A zsűriben volt szakács, háziasszony, leendő háziasszony és mindenevő. A kóstolás rendben zajlott, a 11 pörkölt megízlelése után egyik zsűritag sem panaszkodott, hogy éhes lenne. Végül az első helyet a Horváth-Salamon-Baba csapat nyerte egy marha-sertés vegyes pörkölttel, köszönhetően a különleges fűszerezésnek, amit zellerrel és lestyánnal értek el.

A főzőverseny után a csákberényi csikósok hagyományőrző bemutatója következett. A látványos műsor nagy sikert aratott, de szép számmal volt jelentkező az Iszkaszentgyörgyi Közművelődési és Szabadidősport Egyesület által rendezett ügyességi versenyekre is. A fiatalabbak tejföletetésben és lekváros kenyér etetésben próbálhatták ki magukat, a férfiak és asszonyok kötélhúzásban mérhették össze erejüket. Idén is kihirdetésre került a falu legerősebb embere cím, amit Ampli Péter nyert el. 

A napközbeni programsorozatokat a helyi önkéntes tűzoltók bemutatója zárta. Oltottak poroltóval, és bemutatták, hogyan oltják a nagyobb tüzeket a tűzoltóautó segítségével. A bemutató után a gyerekek nagy örömére a tűzoltóautó mindenki számára nyitott volt, beülhettek az érdeklődők, és rövid kört is tehettek vele a Kastély körül. A nap programjait színesítették az óvónők és a családsegítő szolgálat kézműves foglalkozásai is, illetve a természetvédő egyesület öko-játszótere, ahol bárki kipróbálhatta az egyesület által készített népi fajátékokat, valamint leülhetett társasjátékozni, kártyázni az IszKaland tagjaival.

A nyárbúcsúztató napot este bál zárta, aminek a belépőjegyből befolyt bevételét (36.000 Ft)a helyi általános iskola javára ajánlották fel.

Leave a Reply