Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2021. július 28. szerda, 05:39
Főleg tiszta
Főleg tiszta
21°C
Hő-érzet: 20°C
Pára: 68%
Szelek: 7 km/h S
Széllökések: 14 km/h
Napkelte: 05:21
Napnyugta: 20:25
Előjelzés 2021. július 29. csütörtök
nappal
Részben napos
Részben napos
31°C
Szelek: 7 km/h NNE
Széllökések: 11 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
18°C
Szelek: 4 km/h ENE
Széllökések: 11 km/h
 
Hírek, Újság

Szent György Napok 2016 cikk a Fejér Megyei Hírlapban

Iszkaszentgyörgyön falunapot tartottak a hétvégén, Számos színes, zórakoztató program várta az érdeklődőket. Különleges színfoltját jelentette a szombati napnak a kastély előtt az az alkalmi teaház, ahol az ifi klub tagjai saját készítésű süteményekkel, sakkal, kellemes régi zenével várták a vendégeket.

/home/iszkaszentgyorgy/public html/wp content/uploads/2016/04/160425 szent gyorgy napok 2016 1

Iszkaszentgyörgyön is a hétvégén tartották a falunapot. A veterán autó találkozó és az egyéb szórakoztató programok közül mi a Hungari-kum együttes koncertjét emelnénk ki elsőnek. A Mudris Anett és a Kremnitzky Géza alkotta duó népdal feldolgozásokat, istenes énekeket megzenésített verseket és saját szerzeményeket játszik, Szombati fellépésük „hazai pályán” történt, hiszen Mudris Anett az iszkaszentgyörgyi iskola ének-zene tanára.

Unikum volt a helybeli hagyományőrző íjász egyesület dobcsapatának fellépése. Nardai László elnök elmondta: a

??????

léptek a közönség elé. Borítékolni lehetett, hogy a Gúla Miklós vezette iszkaszentgyörgyi néptáncosok műsora telt ház előtt zajlik majd. Akkora volt az érdeklődés, hogy Pappenheim-kastély tágas színháztermében a táncosok színrelépésekor pótszékeket kellett elhelyezni, A műsorban felléptek az utánpótlást jelentő óvodások, akik játékos formában sajátítják el az első tánclépeseket, a helyi iskola dákjai által alkotott „derékhad”, és a csoport fiatal felnőtt tagjai is. Gúla Miklóstól megszoktuk, hogy nem szokványos produkciókkal rukkol elő időről-időre: a műsor gerincét ezúttal Szent György és a sárkány története adta. A legendát azonban – a gyerekek kérésére – átírták, s ennek értelmében a sárkány nem volt gonosz, és ezért nem is kellett meghalnia. Szkanderoztak kicsit Gyuri pásztorral, aztán békében mehetett dolgára a sárkány is.

/home/iszkaszentgyorgy/public html/wp content/uploads/2016/04/160425 szent gyorgy napok 2016 2

Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek.