November 3-án és 6-án projekt-óra keretében rajzórán és napközis foglalkozás alatt sógyurmából különböző ételeket (kenyeret, kalácsot, pizzát, péksüteményeket és gyümölcsöket) formáztunk a 2. osztályos tanulókkal. Másnap a kiszáradt gyurmákat életszerűvé tettük-befestettük színesre. Délután a gyerekek boltosat játszottak vele, ahol gyakorolták százas számkörben a számolást (összeadást, kivonást) és a boltba látogatás illemszabályait. A szerdai napon angol szakkör keretében megtanulták az ételek angol megfelelőjét, majd ezen a nyelven is „eladták” portékájukat.
Csütörtökön (nov. 6-án) megtapasztalták a tanulók, hogyan készíthetnek könnyedén finom, egészséges kenyeret kenyérsütőben. Ők adagolták a hozzávalókat a gépbe, majd leírták a receptet a füzetükbe is. Két órával később, a megsült kenyeret kezünkben tartva, mondókákat és dalokat énekelve játszottuk el a kenyérsütés lépéseit. Majd ezután elmajszoltuk a friss, illatozó kenyeret, melyet a házi készítésű lekvár még ízletesebbé tett.
Tárnai Henrietta
(2. o-s osztályfőnök)
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.