Betűméret

Helyi Építési Szabályzat

HÉSZ

Tűzgyújtási rendelet

Tűzgyújtási rendelet

Bejelentés köteles tevékenységek nyilvántartása

Időjárás

2020. december 2. szerda, 19:51
Felhős
Felhős
-1°C
Hő-érzet: -3°C
Pára: 86%
Szelek: 7 km/h E
Széllökések: 11 km/h
Napkelte: 07:14
Napnyugta: 15:58
Előjelzés 2020. december 3. csütörtök
nappal
Eső és havazás
Eső és havazás
2°C
Szelek: 11 km/h ESE
Széllökések: 18 km/h
éjszaka
Záporok
Záporok
1°C
Szelek: 11 km/h ESE
Széllökések: 18 km/h
 

Iszkaszentgyörgyi Vackor Óvoda és Konyha

 

Óvoda elérhetősége:
 
Cím: 8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi F. u. 35.
Intézményvezető: Polyák-Ruff Mónika
Telefon: (22)612-472
Gazdasági iroda: (22)612-479
Email: napkoziotthonos.ovoda7@upcmail.hu
Az óvoda története:

Az óvoda megnyitása előtt a nyári hónapokban a 3-6 éves gyermekek számára úgynevezett idénynapközi működött. Ez 1950 nyarán indult, és nyaranta 25-30 gyereket foglalkoztatott. Eleinte a mai óvoda helyén volt ez a napközi, majd a kastélyba költözött. A gyerekek homokoztak, körjátékokat játszottak, majd az évad lezárásaként a művelődési házban bemutatták, mit tanultak: énekeltek, verset mondtak, körtáncot jártak.

Az 1970-es évektől felmerült az igény az egész évben működő egész napos óvodára. Ehhez a TSz és a Kőbánya nyújtott segítséget. 1974-ben megnyílt az óvoda, ahol egy csoport volt a 3-6 éves gyerekek számára. 1979-ben már 2 csoporttal működött az óvoda, 4 óvónővel. Jó kapcsolatuk volt a falu többi intézményével, és szakmai együttműködés alakult ki a környező községek óvodáival. 1996-ban létrejött a harmadik csoport is, és a belső helyiségek átalakítása is megtörtént.

Óvodánk családias, barátságos, érzelmi biztonságot fontosnak tartó, gyermekközpontú intézmény. Csendes környezetben, a zajtól távol, a házak közötti domboldalon álló épület tágas, éppen felújítás alatt lévő udvarral rendelkezik. Óvodásaink rendszeresen utaznak bábelőadásokra. Gyermeknapon kirándulni járunk. A középső és a nagycsoportban néptánc foglalkozásokat szervezünk. A nagycsoportosokkal úszni járunk, és katolikus, illetve református hittant is tartunk az ezt igénylőknek. A következő nevelési évtől az iskolával egyeztetve pedagógus által tartott angol játékos foglalkozásokat tervezünk. Adottságainkból adódóan az egészséges életmódra és a természet szeretetére nevelést kezeljük kiemelt területként.

Jelenleg az óvoda nevelőtestülete a helyi óvodai programunk áttekintése után egy komplex ábrázolás program kidolgozását tűzte ki céljául, ami szeptembertől kerül bevezetésre. Eszközrendszerünk jó, minden területen megfelelő. A jövőre elkészülő tornaszoba felszereléseit is beszereztük, így 2008-tól bevezetésre kerül a szenzomotoros integrációs terápia. Ez a komplex mozgás az óvodás korosztály idegrendszerének és képességfejlesztésének egyik rendkívül hatékony eszköze. Az egészséges környezeten kívül óvodánk nagy előnye még a saját főzőkonyha. Helyben főzött ételeink egészségesek és változatosak. Rendszeresen frissítjük újdonságokkal az étlapot. Rugalmasan tudunk alkalmazkodni a létszámváltozásokhoz is.