Betűméret

Időjárás

2018. június 18. hétfő, 14:48
Részben napos
Részben napos
26°C
Hő-érzet: 28°C
Pára: 48%
Szelek: 18 km/h NNW
Széllökések: 25 km/h
Napkelte: 04:50
Napnyugta: 20:46
Előjelzés 2018. június 19. kedd
nappal
Részben napos
Részben napos
27°C
Szelek: 11 km/h N
Széllökések: 14 km/h
éjszaka
Főleg tiszta
Főleg tiszta
18°C
Szelek: 4 km/h NNW
Széllökések: 11 km/h
 
Hírek

Falunapok voltak Iszkaszentgyörgyön

Falunapok voltak Iszkaszentgyörgyön

Nemrég volt György-nap, ami azt jelenti, hogy a falunap volt Iszkaszentgyörgyön, mivel a falu védőszentje Szent György lovag. A látogatókat, mint minden évben, rendezvények színes felhozatala várta.

A falunap a szokásokhoz híven, a György-naphoz legközelebbi hétvégén (április 22-23.) került megrendezésre. Az események központi helye az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély volt. Szombaton, délelőtt főzőverseny, veterán autós, motoros találkozó gyönyörű járművekkel, majd délután Szentgyörgyi Sólymok Hagyományőrző Íjász Egyesület lélegzetelállító bemutatója.

A gyermekeket játékok és bábszínházak várták, sok különféle előadással a Művelődési Házban, és végül a szokásos esti bál fogadta
az érkezőket.

/home/iszkaszentgyorgy/public html/wp content/uploads/2017/05/170509 falunap

/home/iszkaszentgyorgy/public html/wp content/uploads/2017/05/170509 falunap

 

Vasárnap szentmise a templomban, imádság a grófi kriptában, majd zárásként a Szent György néptánccsoport és a testvértelepülésről, Gyaluról érkezett néptánccsoportok pompás fellépése volt látható. Ezek mellett vásárok és különféle sportesemények várták a látogatókat.

Ha valakinek nem tetszettek volna az aktuális programok, azok sem búslakodtak, mivel elmehettek az erdőbe túrázni. Én még csak pozitív véleményeket hallottam az idelátogató családoktól, hiszen mindenki megtalálta a maga ízlésének megfelelő programokat.

Száller Dániel 9.Széchenyi szakgimnázium,Székesfehérvár

Navigáció: feol.hu / Séta / Falunapok voltak Iszkaszentgyörgyön

 

 

Válaszolás