Betűméret

Időjárás

2019. január 16. szerda, 16:32
napos
napos
5°C
Hő-érzet: 4°C
Pára: 58%
Szelek: 11 km/h W
Széllökések: 14 km/h
Napkelte: 07:28
Napnyugta: 16:25
Előjelzés 2019. január 17. csütörtök
nappal
Változó felhőzet
Változó felhőzet
11°C
Szelek: 11 km/h SW
Széllökések: 18 km/h
éjszaka
Záporok
Záporok
2°C
Szelek: 11 km/h WNW
Széllökések: 14 km/h
 
Hírek

Országos Jótékonysági Kerékpáros Túra

Augusztus 1-én útjára indult Iszkaszentgyörgyről az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Ifjúsági csoportja által szervezett Országos Jótékonysági Kerékpáros Túra.

A civil kezdeményezés célja egyrészt, hogy felhívja az ország lakosságának a figyelmét a civil összefogásra, másrészt pedig a túrán részt vevők önkéntes munkával próbálnak segíteni az árvíz sújtotta területeken élő rászoruló embereknek. Fiatalokból álló kerékpáros csapat 5 községet keres fel, hogy ott egynapi önkéntes munkával javítson az ott élők helyzetén.

Ezt a kezdeményezést és egyben sporteseményt támogatja Czene Attila Sportért Felelős Államtitkár, Olimpiai bajnok úszó is, és vállalta a Túra tiszteletbeli védnöki posztját.

A túra első állomása Bakonybél volt, ahol már levonult ugyan az ár, de a nyomai még mindig láthatók a községben. A településen a kerékpáros csapat a Szent Mauriciusz Bencés Monostor körüli munkákban segédkezett, uszadékfákat és az áradáskor belehordott egyéb, oda nem illő tárgyakat szedték ki a Gerence-patakból, valamint a monostor téli tűzifájának a hordásában segédkeztek.

Augusztus 3-án tovább indult a lelkes csapat hogy Keszthely, Kaposvár, Mohács, Kiskunhalas, Orosháza, Füzesgyarmat, Tiszacsege érintésével augusztus 10-én megérkezzenek Felsőzsolcára, és az ott leginkább érintett településeken segítsenek munkájukkal. Augusztus 11-én Felsőzsolcán, augusztus 12-én Sajóecsegen, augusztus 13-án Boldván és augusztus 14-én Edelényben dolgoznak majd fiataljaink.

A túráról augusztus 17-én érkeznek haza az önkéntes fiatalok. Fogadásukra várunk minden iszkaszentgyörgyi lakost, aki egyetért a fiatalok által kitűzött céllal: összefogással, tenni akarással bármit el lehet érni.

Bővebb információ megtalálható a Túra hivatalos honlapján: www.orszagos.eliveport.com

Válaszolás